YANGıN KAPıSı IçIN 5-İKINCI TRICK

Yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

Yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

Blog Article

Ayrıca yangın bapsı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çısoy birgani şirket da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın baplarının nasıl olmasını istiyorlar ise o talepleri bir numara bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Bu kapılar, yangın esnasında insanoğluın ve mülklerin tahliyesini hızlandırarak, yangın merdivenlerine ve vesair güvenli alanlara erişimlerini kolaylaştırır. Başkaca, yangının yayılmasını engelleyerek, öbür alanlarda da hasarın azaltılmasına yardımcı olurlar.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir süre ısı ve flama intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetleme altına kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanır.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın Bapsı asliye amacı insanoğluın mazarrat görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Projeye en yönlü Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı muhik kolayca açılan ve kalabalık grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın kapısı kurulumu, bir spesiyalist ekibin yapması gereken özel bir anlayışlemdir. Yangın kapısı dosdoğru şekilde yerleştirilmeli, disiplinca monte edilmeli ve yangın kapkaloriın çkızılışması bâtınin gereken donanım muhik şekilde takılmalıdır.

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir cenahının kemiksiz olması ve dumandan sarsılma ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda dirilik kayıplarının olma ihtimali ciddi oranda düşmektedir.

Yükümlü servis merdivenlerinin kocaliği en azca 65 cm olmalıdır. Mualla katlı binalarda yangın merdiveni genliği en azca 90 cm, kaçış yolu ferahliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve bütün binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı genişliği 120 cm'den az olmamalıdır.

Kapı açıkken otomatik kapanma mekanizması sebebiyle yangının başlangıçladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu bâtınin emniyet marjı olarak da değerlendirilebilir. .

Yangın tatbikatı sırasında yangın kapısının tasarrufı ve ürkü durumunda ciddi bir duruma Yangın çıkış kapısı girmemeyi öğrenmek gerekir. Kamu kurumlarının ve önemli firmaların çalışanı arasında istirdat, ilk muavenet ve karışma ekiplerinin oluşturulduğu görülmektedir.

Yangın kapısı, bir binanın yangın esnasında insanların ve mülklerin eminğini temin etmek muhtevain tasarlanmış bir bapdır. Yangın bapları, yangının yayılmasını hapsetmek ve binada mütebaki insanların yangın merdivenlerine ve özge emniyetli alanlara ulaşmalarına yardımcı yürütmek yürekin kullanılır.

Yangın merdivenine iye tamamlanmak oylumlu bir avantajdır. Pekâlâ bu kazanımı yapmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri imdi kanuni çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen şiddetli binalarda yangın merdiveni binanın özümleme aşamasında imal edilmektedir. Ancak zahir bir yangın merdivenine ehil sarhoş olmak dâhilin binanızın yeni olması evet da fazlaca koca olması gerekmemektedir.

Report this page